Intocht Sint Nicolaas

Intocht Sint Nicolaas

Intocht Sint Nicolaas

Sinds 1947 organiseert Volksvermaken de intocht van Sint Nicolaas in de stad Groningen. Dit jaar komt hij op zaterdag 18 november aan.

Illustratie: Hilda Groenesteyn

Lever je kleurplaat in!

Sinterklaas vindt het leuk om tekeningen en kleurplaten van kinderen te krijgen. Zij kunnen die tijdens de rijtoer via de Zwarte Pieten aan Sinterklaas geven. Alle kinderen die hun naam en adres erop zetten, krijgen van Sinterklaas een persoonlijke ansichtkaart terug. Daarnaast heeft de Goedheiligman voor de mooiste inzendingen een verrassing in petto, die te zien zal zijn op deze website. Download en print deze kleurplaat, die gemaakt is door Hilda Groenesteyn (www.studiohille.nl). Je mag natuurlijk ook zelf een tekening maken.

Pakjesboot 12 Pakjesboot 12

Tijdschema intocht

Het volledige tijdschema van de intocht van Sint Nicolaas:

13.10 Sinterklaas komt bij de bocht van Ameland (Noorderhaven) de Stad in varen
13.30 Aankomst bij Roeivereniging De Hunze aan de Zuiderhaven
14.15 Start rijtoer en optocht door de binnenstad
15.15 Aankomst op de Grote Markt waar Sint wordt verwelkomd door de burgemeester
15.45 Sint gaat het Stadhuis binnen

Route binnenstad

De route door de binnenstad gaat van de Praediniussingel via de Westerhaven, A-weg, Brugstraat, Munnekeholm, Gedempte Zuiderdiep, Oosterstraat, Grote Markt, Kwinkeplein, Oude Ebbingestraat, Rode Weeshuisstraat, Oude Boteringestraat,
Broerstraat, Oude Kijk in’t Jatstraat, Zwanestraat, Oude Boteringestraat, Rode Weeshuisstraat, Oude Ebbingestraat naar de Grote Markt.

WORD VRIEND VAN

Om ervoor te zorgen dat activiteiten als Groningens Ontzet (28 augustus) en de Sinterklaasintocht in Groningen kunnen blijven bestaan zijn we op zoek naar vrienden, die deze initiatieven steunen. Draag jij Groningen een warm hart toe? Word dan vriend van Volksvermaken!

Gezinsvriend

Gezinsvriend worden tot wederopzegging, minimaal vier personen. U schuift indien gewenst aan voor de Groote Maaltijd en u ontvangt de nieuwsbrief met het programma.

minimaal € 32,- per jaar

Persoonlijke vriend

Het Vriend-zijn wordt aangegaan voor onbepaalde tijd tot wederopzegging. U schuift indien gewenst aan voor de Groote Maaltijd en u ontvangt de nieuwsbrief met het programma.

€ 10,- per jaar

Vriend voor het leven

Bent u ouder dan 50 jaar dan kunt u vriend voor het leven worden. U schuift indien gewenst aan voor de Groote Maaltijd en u ontvangt de nieuwsbrief met het programma.

€ 167,20 eenmalig