Bommen Berend Bom

Recept voor het bereiden van de Bommen Berend Bom

Benodigdheden:

250 gram rundergehakt
1 ei
1 kleine ui
sambal oelek
lavas, bij voorkeur vers
onbespoten citroen
paneermeel
worcestersaus
nootmuskaat

Bereiding:

Bestrooi het gehakt met wat nootmuskaat. Voeg wat druppels worcestersaus, 1 theelepel sambal oelek, 1 eetlepel verse lavas in snippers, 1 kleine ui en een losgeklopt ei toe.

Goed mengen. Gehaktmassa even laten rusten. In de tussentijd de schil van een citroen voor de helft raspen. Citroenrasp en een eetlepel paneermeel bij de gehaktmassa voegen. Alles goed door elkaar kneden.

Gehaktballen draaien en in boter aanbraden totdat ze lichtbruin gekleurd zijn. Daarna de gehaktballen op een zacht pitje ongeveer 25 minuten braden. Wel regelmatig omdraaien.

 

BOOOOOOOOOOOOOOEEEEEEEEEEEEMMMMMMMMMMMM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!