Evenementen

Groningens Ontzet

Groningens Ontzet

Rond 28 augustus vinden de feestelijkheden van Groningens Ontzet in 1672 plaats. Met een uitgebreid stadsprogramma en een afwisselend Peerdespul. Download nu ook de Volksvermaken app in de App- en Google Play store.

Bekijk het volledige programma van 2018. U komt toch ook?

Groningens Ontzet
Intocht Sint Nicolaas

In 2018 komt Sint Nicolaas op zaterdag 17 november aan in Stad. Sinds 1947 organiseert Volksvermaken de intocht van Sint Nicolaas in de stad Groningen.

Intocht Sint Nicolaas
Sint Martinus

Lampionnenoptocht; eerste editie!

Volksvermaken organiseert voor het eerst een Lampionnenoptocht op zaterdagmiddag 10 november om 16.00 uur vanaf de Nieuwe Kerk (Nieuwe Kerkhof 1) naar de Martinikerk. In de optocht loopt Avanti Drumfanfare voorop, gevolgd door Sint Martinus te paard en daarachter veel kinderen met lampionnen van voederbieten en andere zelfgemaakte lampionnen. Aansluitend is de jaarlijkse lampionnenwedstrijd in de Martinikerk, rond 17.15 uur.

Inspiratie nodig om eens een ander lied te zingen? Kijk op het youtube kanaal van Marcel den Os. Of beluister hier één van onze favoriete Sint Martinus liedjes 'Goedenavond heeft u even'. 


Kom ook een gratis voederbiet halen! De voederbieten worden dit jaar uitgedeeld op zaterdag 27 oktober tussen 11.30 uur en 13.30 uur op de Vismarkt.

 

Sint Martinus
Arrensledewedstrijden

Arrensledewedstrijden

Sneeuw en weder dienende organiseert Volksvermaken arrensledewedstrijden op de drafbaan in het Stadspark.

Arrensledewedstrijden