Pistache-banaan is de winnende pepernotensmaak

De 6-jarige Floortje Rinkes heeft de lekkerste nieuwe pepernotensmaak bedacht: pistache-banaan! Vanmiddag kreeg zij in 't Feithhuis van bakker Marco Beukeveld uit Groningen pepernoten voor haar hele klas in de zelfbedachte smaak.

Daarnaast kreeg zij het kruidnotenkookboek Maak van de noot een deugd van Marije Sietsma. Ook Rymer Miedema (9 jaar) kreeg dit boek, omdat hij de meest creatieve smaak bedacht: pepernoot gevuld met banaan en pindakaas, omhuld met chocolade. De ouders van Floor en Rymer hadden een smoesje bedacht om ze mee naar de prijsuitreiking te krijgen, dus het was voor de kinderen een verrassing dat ze in de prijzen vielen.

Er waren meer dan 120 inzendingen voor de wedstrijd 'Verzin je eigen pepernotensmaak'. Bakker Beukeveld en zijn zoon Leon (12 jaar) zaten in de jury, samen met Nils Nieuwenhuis (7 jaar), die de wedstrijd bedacht heeft, zijn vader Allard, bestuurslid van de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken, Marije Sietsma en Pepernotenpiet. De wedstrijd was één van de vele sinterklaasactiviteiten, vaak speciaal voor kinderen, die rond de landelijke intocht van Sinterklaas in Groningen zijn georganiseerd.