Sint Martinus

600 voederbieten voor lampionnen

Op zaterdag 1 november hebben we 200 voederbieten aan kinderen uitgedeeld op het Waagplein in Groningen. Maandag en dinsdag leveren we nog zo'n 400 af bij een aantal basisscholen en instellingen voor buitenschoolse opvang. Op maandag 10 november is de lampionnenwedstrijd.

Hoe maak je zo'n lampion?

Op uitnodiging van enkele scholen houdt Volksvermaken komende week een praatje over Sint Martinus en het gebruik om van voederbieten lampionnen te maken. In onderstaand filmpje laten we zien hoe de kinderen dat kunnen doen.

Wedstrijd

Op maandag 10 november kunnen de voederbietenlampionnen tussen 16.30 en 17.00 uur worden ingeleverd in het koor van de Martinikerk (tegenover ’t Feithhuis). Daar worden ze gejureerd. De uitslag wordt meteen bekend gemaakt. Voor de prijswinnaars zijn er gezelschapsspelen. Voor alle andere deelnemertjes een Sint-Martinussurprise. De kinderen kunnen na afloop hun voederbietlampion weer mee naar huis nemen, zodat ze er de volgende dag mee langs de huizen kunnen lopen. Tijdens de bijeenkomst in de Martinikerk wordt chocolademelk geschonken, wordt het verhaal over Sint Martinus verteld en zingen we samen met de kinderen Sint-Martinusliedjes.