Intocht Sint Nicolaas

Intocht Sint Nicolaas

Intocht Sint Nicolaas

Sinds 1947 organiseert Volksvermaken de intocht van Sint Nicolaas in de stad Groningen. In 2018 komt hij op zaterdag 17 november aan.

Illustratie: Hilda Groenesteyn

Lever je kleurplaat in!

Sint-Nicolaas vindt het ieder jaar weer leuk om tekeningen en kleurplaten van kinderen te krijgen. Die kunnen tijdens de intocht aan de Pieten worden meegegeven. Kinderen die daar ook hun naam en adres op zetten, krijgen van Sinterklaas een persoonlijke ansichtkaart terug. De mooiste inzendingen zijn daarna ook te zien op deze website. Download en print deze kleurplaat, gemaakt is door Hilda Groenesteyn (www.studiohille.nl). Je mag natuurlijk ook zelf een mooie tekening maken.

Pakjesboot 12 Pakjesboot 12

Tijdschema intocht

De Sint komt ieder jaar de stad Groningen binnenvaren rond een uur of 13:00. Hij stapt met al z’n Pieten rond 13:30 uur aan wal bij roeivereniging De Hunze en begint dan een rijtoer die tegen 14:15 uur begint en rond 15:15 uur op de Grote Markt eindigt. Daarna volgt de ontvangst door de burgermeester en rond 15:45 uur is het feest afgelopen.

Als we later dit jaar contact hebben gehad met de Goede Sint, vermelden we hier de exacte tijden.

Route binnenstad

De route, die de bonte, vrolijke stoet met natuurlijk Sint-Nicolaas, door de binnenstad volgt, wordt begin november bekend gemaakt en ook op deze site vermeld.

App

Via de “Volksvermaken Groningen” app blijft u helemaal op de hoogte. 

WORD VRIEND VAN

Om ervoor te zorgen dat activiteiten als Groningens Ontzet (28 augustus) en de Sinterklaasintocht in Groningen kunnen blijven bestaan zijn we op zoek naar vrienden, die deze initiatieven steunen. Draag jij Groningen een warm hart toe? Word dan vriend van Volksvermaken!

Gezinsvriend

Gezinsvriend worden tot wederopzegging, minimaal vier personen. U schuift indien gewenst aan voor de Groote Maaltijd en u ontvangt de nieuwsbrief met het programma.

minimaal € 37,50 per jaar

Persoonlijke vriend

Het Vriend-zijn wordt aangegaan voor onbepaalde tijd tot wederopzegging. U schuift indien gewenst aan voor de Groote Maaltijd en u ontvangt de nieuwsbrief met het programma.

€ 12,50 per jaar

Vriend voor het leven

Bent u ouder dan 50 jaar dan kunt u vriend voor het leven worden. U schuift indien gewenst aan voor de Groote Maaltijd en u ontvangt de nieuwsbrief met het programma.

€ 167,20 eenmalig