't Peerdespul

Op 't Peerdespul komen jaarlijks duizenden Stadjers en Ommelanders af. 't Peerdespul in Groningen is het oudste, nog bestaande concours hippique van Nederland. De eerste keuring was 161 jaar geleden. Op 28 augustus 1857 was op de Grote Markt in Groningen eerst een keuring aan de hand te zien, waarna uit veertien bespannen rijtuigen 'het schoonste span inlandsche paarden' werd gekeurd.

Paardenkeuring Ossenmarkt

Midden in het historisch centrum van Groningen is de paardenkeuring uitgegroeid tot een unieke gebeurtenis. De traditionele paardenkeuring vindt 's ochtends plaats op de Ossenmarkt. Eerst worden de tuigpaarden aan de hand voorgesteld aan een vakjury. Daarna wordt er onder leiding van Jaap Nienhuis een lekenjury uit het publiek samengesteld, die de beste voorbrenger van de tuigpaarden aanwijst.

Concours in het Stadspark

De Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken heeft ook dit jaar op de drafbaan in het Stadspark een afwisselend en aantrekkelijk concoursprogramma samengesteld. Voor elk wat wils en zoals altijd gratis entree en hippisch vermaak van 8.00 tot 17.30 uur. Een belangrijke traditie op het concours in het Stadspark is de strijd om de Zilveren Martinitoren.

tuigpaarden voor de showwagen op de Ossenmarkt SHOWTEAM ALEGRIA Kampioenschappen tuigpaarden Friesenshow