Miss Montreal topact Groningens Ontzet

Vol muziekprogramma op het BAUHAUS-plein

Vrijdag aanstaande, tijdens Groningens Ontzet, zal Miss Montreal tussen 16:00 en 17:00 uur optreden op het BAUHAUS-plein (Ossenmarkt). Vanaf 11:00 uur, direct na de traditionele paardenkeuring, verandert de locatie in een bruisend muziekplein waar men tot in de late uurtjes kan genieten van diverse optredens. In de line-up staan naast Miss Montreal de band Cheerz, zangeres Oes en dj’s SoWieSo en Nasty. Afsluitend is het podium voor de Eemsmond Big Band die dit jaar het 28 Augustus-concert voor zijn rekening neemt.

Miss Montreal is bekend van de hits ‘Wish I Could’, ‘Hoe’ (met Nielson) en ‘Say Heaven, Say Hell’. Frontvrouw Sanne Hans is de zangeres van de band en tevens gitariste. Ze stond al op alle grote podia van Nederland, onder andere Lowlands, Parkpop, Paaspop, Noorderslag, Zwarte Cross, Concert At SEA en Vrienden Van Amstel. De overige bandleden zijn Michi Schwiemann (gitarist), Thijs Rensink (drummer), Peter Hendriks (toetsen) en Kobus Groen (basgitarist en backing vocalist). 
Eerder dit jaar werd een concert in de Oosterpoort afgebroken omdat de zangeres oververmoeid was. Met het gratis toegankelijke optreden op ‘de Achtentwintigste’ hebben fans van Miss Montreal opnieuw de kans om de band live te zien optreden in Groningen.

Groningens Ontzet - #050ontzet2015

Groningers uit Stad en Ommeland vieren jaarlijks feest op 28 augustus: de dag waarop de stad in 1672 het beleg door de bisschop van Münster heeft doorstaan. Op het programma staan onder meer de traditionele paardenkeuring, drakenbootraces, kinderactiviteiten, vele muzikale optredens en ter afsluiting een grote vuurwerkshow in de Groninger binnenstad. In het Stadspark vindt de 161e editie van ’t Peerdespul plaats. Het volledige programma van Groningens Ontzet met bijbehorende plattegrond is af te halen in diverse winkels en (eet)cafés en is online te vinden op www.volksvermakengroningen.nl.

Over Volksvermaken

De Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken werd op 26 juni 1874 opgericht en ontving de titel Koninklijk bij haar 100-jarig bestaan. Volksvermaken heeft als doel jaarlijks feestelijke evenementen voor de inwoners van Stad en Ommeland van Groningen te organiseren, waaronder Groningens Ontzet op 28 augustus en de intocht van Sinterklaas. De vereniging ontving vorig jaar de Erepenning van de stad Groningen. De vereniging bestaat voor 100% uit vrijwilligers; mensen die zich met veel plezier inzetten voor de bewoners van Stad en Ommeland.