Twee eigen producties Volksvermaken in première

Muziektheater- en poppenkastvoorstelling over het Ontzet

Op de Reitemakersrijge en in het Scheepvaartmuseum vindt zaterdag 27 augustus als onderdeel van Groningens Ontzet een kleinkunstfestival plaats. Daar zijn twee bijzondere voorstellingen te zien die tot stand zijn gekomen op initiatief van de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken.

Muziektheater

In het Scheepvaartmuseum gaat vrijdag het Bommen Berend Muziektheater in première. De voorstelling is een liefdesverhaal dat speelt in het Groningen van 1672, waar Zwaantje en Tammo zich samen met hun vrienden verzetten tegen het geweld van Bommen Berend.
Het Bommen Berend Jeugdkoor bestaat uit kinderen in de leeftijd van 10 tot 16 jaar en is een initiatief van Marcel den Os voor Volksvermaken. Regie: Renate Dokter. De première is vrijdagavond zo goed als vol. Wel zijn er nog kaarten beschikbaar voor de voorstellingen op zaterdag om 13 en 15 uur. De toegang is gratis, maar reserveren is verplicht. Stuur daarvoor een mailtje met het aantal kaarten en de tijd van de voorstelling naar bommenberendmuziektheater@gmail.com

Poppenkast

‘Jan Klaassen komt Bommen Berend tegen’ is een productie van theatermakers Pauline Los en Mariken Jongman. Jan Klaassen en Katrijn krijgen behoorlijk te maken met Bommen Berend en gelukkig ook met Rabenhaupt. Op zaterdag wordt de voorstelling gehouden op de Reitemakersrijge om 13.30 en 16.15 uur en op zondag op Noorderzon tussen 15.30 en 18 uur.

Twee mooie voorstellingen in een historisch perspectief. Iedere Groninger moet eigenlijk weten dat het zo gegaan is. Het volledige programma van de viering van Groningens Ontzet staat op www.volksvermakengroningen.nl.